• image1

  Taiji Quan

  Η εφημερίδα Εθνος του Σαββάτου τιμά τον σύλλογό μας. Με ένα εμπεριστατωμένο άρθρο η εφημερίδα Εθνος της 1-10-2011 στην στήλη "κοινωνία" κάνει μια αναφορά του Αθλητικού συλλόγου Σαολίν Γου κουνγκ "Φίδι Γερανός" και στο Taiji Quan. Το άρθρο και η …

 • image2

  One Step

  Το One Step είναι ένα είδος έκφρασης μέσω του σύγχρονου χορού που ακολουθεί πιστά την κινέζικη πολεμική τέχνη Τάι Τζι Τσουάν*. Πρόκειται για ένα είδος χορού εμπνευσμένο από κινήσεις (φόρμες) του tai chi quan. Πρόκειται για μία ολιστική…

 • image3

  Διοργανώσεις

  Διοργανώσεις με συμμετοχές του Αθλητικού Συλλόγου Σαολίν Γου Κούνγκ "Φίδι γερανός".

 • image4

  Shaolin Culture Festival

  O Sifu Νίκος Κωστής παρευρέθηκε στo 1o European Shaolin Festival που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο τον Σεπτέμβριο του 2012. Στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Σαολιν που τελεί υπό το Μοναστήρι Σαολίν στην Κίνα, αποφασίστηκε παμψηφή η ένταξη του Αθλητικού Συλλόγου Γου…

A+ R A-

Το πλατύ σπαθί είναι ένα από τα πιο κοινά όπλα που χρησιμοποιείται στις παραδοσιακές πολεμικές τέχνες και στην πολεμική εξάσκηση.
 περισσότερα...

ίσιο ΣπαθίΤο σπαθί είναι ένα από τα συνηθέστερα όπλα των μοναχών Σαολίν, και το πιο αντιπροσωπευτικό από τα Δεκαοκτώ Όπλα του Σαολίν. 
περισσότερα...
Το κοντάρι, είναι το πιο φημισμένο όπλο του Σαολίν Κουνγκ Φου, και είναι το πρώτο όπλο που χρησιμοποιήθηκε από τα αρχικά κιόλας στάδια του Σαολίν Κουνγκ Φου
περισσότερα...


Η Μακριά λόγχη είναι ένα όπλο που αποτελείται από τον συνδυασμό ενός κονταριού με ένα δόρυ.

περισσότερα...

Εκπαιδευση στον Ναο Σαολιν

Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία σαολίν

 

Στις 6 Σεπτέμβρη, δύο μολις μέρες πριν την έναρξη του 1ου Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Φεστιβάλ Σαολίν και της 1ης Αξιολόγησης στο Σαολίν Κουνγκ Φου, ο Σιφού Κωστής Νίκος υπεύθυνος για την Εκπαίδευση στο Σαολίν Κουνγκ Φου, στο Σύλλογο του " Φίδι Γερανού", είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί μαζί με την ομάδα των Σπουδαστών του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν Ελλάδας, του Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν Αθήνας, του Συλλόγου Νοτίου Ελλάδας αλλά και του Κόκκινου Φοίνικα, τον Ναό Σαολίν της Γερμανίας [κιν.: Déguó Shàolínsì 德国少林寺]. 

Στο Ναό Σαολίν τους υποδέχτηκε εγκάρδια ο Επικεφαλής Μοναχός Σι Γιουνγκ Τσουάν [κιν.: shì yǒngchuán zhùchí 释永传 住持].

Η Ελληνική ομάδα, συνοδευόμενοι από τους Έλληνες Δασκάλους του Σαολίν, Σι Γιαν Τζουό [κιν.: shìyánzhuó 釋延卓] και Σι Γιαν Κουνγκ [κιν.: shìyánkōng 釋延空], πέρασε ένα διδακτικό απόγευμα, γνωρίζοντας από κοντά άλλους σπουδαστές και δασκάλους ενώ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μάθημα Τσι Γκουνγκ [κιν.: Shàolín qìgōng 少林气功] από το Δάσκαλο Σι Γιουνγκ Τσουάν και ένα Μάθημα Τάϊ Τζι Τσουάν [κιν.: tàijíquán 太极拳] από το Δάσκαλο Σι Γιουνγκ Ντάο [κιν.: shì yǒngdào 释永道].

Μια μεγάλη τιμή για τον Sifu Νίκο Κωστή αλλά και τον σύλλογο μας!

Στους Αγώνες που διεξήχθησαν στην ίδια εκδήλωση, η αθλήτρια του Συλλόγου, Όλγα Κωστή, εκτελώντας μια από τις μαλακές φόρμες του ναού Σαολίν, αναγνωρίστηκε σαν κορυφαία αθλήτρια. Αξια πολλών συγχαρητηρίων για την προσπάθεια και την δικαίωση τόσο την δική της αλλά και των συναθλητών της.


Μερικά στιγμιότυπα

Στιγμές

Τμήματα

Παιδικό (τάϊτσι τσουάν - wu gong)

OneStep (χορός και τάϊτσι τσουάν)

QiGong - streching για όλες τις ηλικίες

Τρίτη - Πέμπτη 18:00 - 19:00

Δευτέρα - Τετάρτη 19:30 - 21:00

Δευτέρα - Τετάρτη 18:30 - 19:30

Ενηλίκων (τάϊτσι τσουάν - Shaolin wu gong)

 

Τρίτη - Πέμπτη 19:00 - 20:30 21:00 - 22:30

 

Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν Καλλιθέας "Φίδι - Γερανός" : Καλυψούς 69, 17672 Καλλιθέα - Αθήνα | Κινητό: +306982964170 .
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ http://www.taiji.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.