• image1

  Taiji Quan

  Η εφημερίδα Εθνος του Σαββάτου τιμά τον σύλλογό μας. Με ένα εμπεριστατωμένο άρθρο η εφημερίδα Εθνος της 1-10-2011 στην στήλη "κοινωνία" κάνει μια αναφορά του Αθλητικού συλλόγου Σαολίν Γου κουνγκ "Φίδι Γερανός" και στο Taiji Quan. Το άρθρο και η …

 • image2

  One Step

  Το One Step είναι ένα είδος έκφρασης μέσω του σύγχρονου χορού που ακολουθεί πιστά την κινέζικη πολεμική τέχνη Τάι Τζι Τσουάν*. Πρόκειται για ένα είδος χορού εμπνευσμένο από κινήσεις (φόρμες) του tai chi quan. Πρόκειται για μία ολιστική…

 • image3

  Διοργανώσεις

  Διοργανώσεις με συμμετοχές του Αθλητικού Συλλόγου Σαολίν Γου Κούνγκ "Φίδι γερανός".

 • image4

  Shaolin Culture Festival

  O Sifu Νίκος Κωστής παρευρέθηκε στo 1o European Shaolin Festival που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο τον Σεπτέμβριο του 2012. Στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Σαολιν που τελεί υπό το Μοναστήρι Σαολίν στην Κίνα, αποφασίστηκε παμψηφή η ένταξη του Αθλητικού Συλλόγου Γου…

A+ R A-

Το πλατύ σπαθί είναι ένα από τα πιο κοινά όπλα που χρησιμοποιείται στις παραδοσιακές πολεμικές τέχνες και στην πολεμική εξάσκηση.
 περισσότερα...

ίσιο ΣπαθίΤο σπαθί είναι ένα από τα συνηθέστερα όπλα των μοναχών Σαολίν, και το πιο αντιπροσωπευτικό από τα Δεκαοκτώ Όπλα του Σαολίν. 
περισσότερα...
Το κοντάρι, είναι το πιο φημισμένο όπλο του Σαολίν Κουνγκ Φου, και είναι το πρώτο όπλο που χρησιμοποιήθηκε από τα αρχικά κιόλας στάδια του Σαολίν Κουνγκ Φου
περισσότερα...


Η Μακριά λόγχη είναι ένα όπλο που αποτελείται από τον συνδυασμό ενός κονταριού με ένα δόρυ.

περισσότερα...

3 Shaolin Cultural Festival

Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία σαολίν

 

Με επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή του συλλόγου μας στο 3ο Πολιτιστικό και 2ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σαολίν που έλαβε χώρα 11 και 12 Οκτωβρίου στο SoccerDome του Λονδίνου, που διοργάνωσε το Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν της Αγγλίας, υπό την Αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σαολίν, του Ναού Σαολίν του Σογκσάν και την στήριξη του Ηγούμενου Σι Γιουνγκ Σιν [κιν.: shìyǒngxìn fāngzhang 释永信方丈] και της Ένωσης Σαολίν Βορείου Αμερικής.

 

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν 40 ομάδες από διάφορες χώρες εντός και εκτός Ευρώπης με περισσότερους από 600 σπουδαστές και σπουδάστριες, μεταξύ των οποίων και η Ελληνική αποστολή του Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν Ελλάδας (ΕΠΟΚΕΣ).

Τον σύλλογο μας με επικεφαλή τον Σιφού Σι Χάνγκ Φένγκ [κιν.: shìhéngfēng 释恒风/ Νίκόλαο Κωστή] και την Σιφού Σι Μιάο Σου [κιν.: shìmiàoshū 释妙淑], εκπροσώπησαν οι σπουδαστές Πάνος Κατοίκος, Αναστασία Τσουφάκη, Νίκος Γουργούρας, Αγγελική Παπαπσταθοπούλου και Γιώργος Χρόνης. Το Φεστιβάλ Πολιτισμού Σαολίν περιελάμβανε επίσης Διαλογισμό Σαολίν Τσαν, Επίδειξη και Διδασκαλία των Μοναδικών 72 Στυλ του Σαολίν Κουνγκ Φου, Τελετή Τσαγιού, Κινέζικ Καλλιγραφία, Παραδοσιακή Ιατρική του Σαολίν και άλλες διαλέξεις Πολιτισμού καθώς επίσης και έκθεση πολιτιστικών κειμηλίων του Κινέζικου Βουδισμού και των Κινέζικων Ζωδίων.
Στα πλαίσια των πολιτιστικών δρώμενων ένας καλλιτέχνης της καλλιγραφίας, έγραψε ένα ποίημα για τον Σιφού Σι Χανγκ Φένγκ και του το παρέδωσε σε μία συγκινητική χειρονομία.

Η Ελληνική αποστολή με τους Δασκάλους, τους Σπουδαστές και τις Σπουδάστριες επισκεύτηκαν το Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν του Ηνωμένου Βασιλείου. Γνωρίστηκαν με τους μοναχούς του Ναού Σαολίν τους εκπροσώπους άλλων αποστολών και με άλλους συμμετέχοντες στο μοναδικό αυτό event. Τα μέλη της Ελληνικής αποστολής συνάντησαν, συνομίλησαν και έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες με τους Δάσκαλους Σι Γιαν Άο, Σι Γιαν Τζουάνγκ, Σι Γιαν Φέϊ, Σι Γιαν Τζι και Σι Γιαν Λέϊ και βίωσαν απο κοντά το αληθινό πνεύμα της κουλτούρας του Σαολίν, από κοντά. Ακόμα έλαβαν μέρος στα workshops ευχαριστήθηκαν κάθε στιγμή αυτού του σημαντικού γεγονότος.

Πολλά συγχαρητήρια μου προς τους Σπουδαστές και τις Σπουδάστριες, για την επιτυχία τους, τη σοβαρή προσπάθεια που κατέβαλαν και το ήθος που επέδειξαν.

 


Μερικά στιγμιότυπα

Στιγμές

Τμήματα

Παιδικό (τάϊτσι τσουάν - wu gong)

OneStep (χορός και τάϊτσι τσουάν)

QiGong - streching για όλες τις ηλικίες

Τρίτη - Πέμπτη 18:00 - 19:00

Δευτέρα - Τετάρτη 19:30 - 21:00

Δευτέρα - Τετάρτη 18:30 - 19:30

Ενηλίκων (τάϊτσι τσουάν - Shaolin wu gong)

 

Τρίτη - Πέμπτη 19:00 - 20:30 21:00 - 22:30

 

Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν Καλλιθέας "Φίδι - Γερανός" : Καλυψούς 69, 17672 Καλλιθέα - Αθήνα | Κινητό: +306982964170 .
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ http://www.taiji.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.