• image1

  Taiji Quan

  Η εφημερίδα Εθνος του Σαββάτου τιμά τον σύλλογό μας. Με ένα εμπεριστατωμένο άρθρο η εφημερίδα Εθνος της 1-10-2011 στην στήλη "κοινωνία" κάνει μια αναφορά του Αθλητικού συλλόγου Σαολίν Γου κουνγκ "Φίδι Γερανός" και στο Taiji Quan. Το άρθρο και η …

 • image2

  One Step

  Το One Step είναι ένα είδος έκφρασης μέσω του σύγχρονου χορού που ακολουθεί πιστά την κινέζικη πολεμική τέχνη Τάι Τζι Τσουάν*. Πρόκειται για ένα είδος χορού εμπνευσμένο από κινήσεις (φόρμες) του tai chi quan. Πρόκειται για μία ολιστική…

 • image3

  Διοργανώσεις

  Διοργανώσεις με συμμετοχές του Αθλητικού Συλλόγου Σαολίν Γου Κούνγκ "Φίδι γερανός".

 • image4

  Shaolin Culture Festival

  O Sifu Νίκος Κωστής παρευρέθηκε στo 1o European Shaolin Festival που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο τον Σεπτέμβριο του 2012. Στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Σαολιν που τελεί υπό το Μοναστήρι Σαολίν στην Κίνα, αποφασίστηκε παμψηφή η ένταξη του Αθλητικού Συλλόγου Γου…

A+ R A-

Το πλατύ σπαθί είναι ένα από τα πιο κοινά όπλα που χρησιμοποιείται στις παραδοσιακές πολεμικές τέχνες και στην πολεμική εξάσκηση.
 περισσότερα...

ίσιο ΣπαθίΤο σπαθί είναι ένα από τα συνηθέστερα όπλα των μοναχών Σαολίν, και το πιο αντιπροσωπευτικό από τα Δεκαοκτώ Όπλα του Σαολίν. 
περισσότερα...
Το κοντάρι, είναι το πιο φημισμένο όπλο του Σαολίν Κουνγκ Φου, και είναι το πρώτο όπλο που χρησιμοποιήθηκε από τα αρχικά κιόλας στάδια του Σαολίν Κουνγκ Φου
περισσότερα...


Η Μακριά λόγχη είναι ένα όπλο που αποτελείται από τον συνδυασμό ενός κονταριού με ένα δόρυ.

περισσότερα...

Εορτασμός Κινέζικής Πρωτοχρονιάς

 

Το  Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Σαολίν Καλλιθέας "Φιδι - Γερανός" πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της κινέζικης πρωτοχρονιάς στη λέσχη του κέντρου στην Καλλιθέα, Καλυψους 69. 

 
Το κινεζικό νέο έτος, που ονομάζεται επίσης Φεστιβάλ Άνοιξης, έχει περισσότερα από 4.000 χρόνια ιστορίας. Είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο ετήσιο γεγονός για τον κινεζικό λαό αλλά και για όσους ασχολούνται με την κινεζική κουλτούρα.

Όντας ένα από τα παραδοσιακά φεστιβάλ, είναι καιρός να συγκεντρωθούν όλες οι οικογένειες, κάτι που μοιάζει με την ημέρα των Χριστουγέννων στους δυτικούς. 
Ετσι και η δική μας οικογένεια των σχολών του Σαολίν Κουνγκ - Φου και Ρου Τσουάν (Κόκκινος Φοίνικας Λυκόβυρσης, Μάντις Παιανίας και Φίδι Γερανός Καλλιθέας) μαζεύτηκε  στην λέσχη του Κέντρου της Καλλιθέας για τον εορτασμό του.

Στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου συγκεντρώθηκαν οι δάσκαλοι Κωστοπουλος Ιωάννης, Νικόλαος Σανιδόπουλος, Χρήστος Σπυρόπουλος, Τίνα Τσαμουταλίδη, Νικόλαος Κωστής, Όλγα Κωστή, οι μαθητές οι οικογένειες τους , φίλοι και γνωστοί σε μια ζεστή ατμόσφαιρα με κέφι και τίμησαν την παράδοση. 
Όλοι προσέφεραν φαγητά, ποτά και καλή διάθεση, αφήνοντας πίσω κακές σκέψεις για να πάει καλά ο χρόνος. 
Η ατμόσφαιρα ζεστάθηκε και τα χαμόγελα δεν άργησαν. 

Έντονη και ζωηρή ήταν και η παρουσία του νέου αίματος των σχολών απο τα παιδιά των μαθητών που χάρησαν όμορφες στιγμές και κράτησαν απασχολημένους όλους τους καλεσμένους δίνοντας ένα δείγμα για το μέλλον τους στο κούνγκ φου.

Οι σχολές ήρθαν πιο κοντά, ανταλλάχτηκαν απόψεις, ιστορίες, διδαχές και οι μαθητές γνωρίστηκαν με τους δασκάλους.

Μετά απο μια σύντομη προσφώνηση και ευχές των δασκάλων για την νέα χρονιά του σκύλου και για την σημασία της καθώς και την παρακάτω πορεία, το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι αργά.

Η προσέλευση των δασκάλων και των μαθητών των άλλων σχολών καθώς και τα  χαμόγελα των ανθρώπων που ήρθαν, έδωσαν ιδιαίτερη χαρά  στους Δασκάλους του Κέντρου Κωστή Νίκο - Σι Χάνγκ Φένγκ [κιν.: shìhéngfēng 释恒风] και  Όλγα Κωστή - Σι Μιάο Σού [κιν.: shìmiàoshū 释妙淑].

Οι Δάσκαλοι του κέντρου πολιτισμού Σαολίν Μάντις της Παιανίας, Χρήστος Σπυρόπουλος και Τίνα Τσαμουταλίδη, μετά το πέρας του εορτασμού απευθύνοντας χαιρετισμό δήλωσαν.

"Τόσο οι δάσκαλοι όσο και οι σπουδαστές του Κέντρου Πολιτισμού Σαολίν Καλλιθέας, δημιούργησαν ένα ιδιαίτερα θερμό και φιλόξενο περιβάλλον στο πλαίσιο του Εαρινού Φεστιβάλ.  Ήταν μία ευκαιρία να συναντηθούμε, να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις και να ευχηθούμε όπως αλλάζει η φύση και αναγεννάτε, έτσι να αλλάζουμε όλοι προς το καλύτερο.  Έτσι λοιπόν, μ ε όμορφα αισθήματα ευγένειας και συναδελφικότητας, γιορτάσαμε όλοι μαζί τον ερχομό της άνοιξης και της νέας χρονιάς σύμφωνα με τα κινέζικα έθιμα. Ευχαριστούμε τους δασκάλους  και οικοδεσπότες Νίκο Κωστή και Όλγα Κωστή για την πρόσκληση και την ωραία φιλοξενία τους."

 

 


Μερικά στιγμιότυπα

Στιγμές

Τμήματα

Παιδικό (τάϊτσι τσουάν - wu gong)

OneStep (χορός και τάϊτσι τσουάν)

QiGong - streching για όλες τις ηλικίες

Τρίτη - Πέμπτη 18:00 - 19:00

Δευτέρα - Τετάρτη 19:30 - 21:00

Δευτέρα - Τετάρτη 18:30 - 19:30

Ενηλίκων (τάϊτσι τσουάν - Shaolin wu gong)

 

Τρίτη - Πέμπτη 19:00 - 20:30 21:00 - 22:30

 

Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν Καλλιθέας "Φίδι - Γερανός" : Καλυψούς 69, 17672 Καλλιθέα - Αθήνα | Κινητό: +306982964170 .
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ http://www.taiji.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.