• image1

  Taiji Quan

  Η εφημερίδα Εθνος του Σαββάτου τιμά τον σύλλογό μας. Με ένα εμπεριστατωμένο άρθρο η εφημερίδα Εθνος της 1-10-2011 στην στήλη "κοινωνία" κάνει μια αναφορά του Αθλητικού συλλόγου Σαολίν Γου κουνγκ "Φίδι Γερανός" και στο Taiji Quan. Το άρθρο και η …

 • image2

  One Step

  Το One Step είναι ένα είδος έκφρασης μέσω του σύγχρονου χορού που ακολουθεί πιστά την κινέζικη πολεμική τέχνη Τάι Τζι Τσουάν*. Πρόκειται για ένα είδος χορού εμπνευσμένο από κινήσεις (φόρμες) του tai chi quan. Πρόκειται για μία ολιστική…

 • image3

  Διοργανώσεις

  Διοργανώσεις με συμμετοχές του Αθλητικού Συλλόγου Σαολίν Γου Κούνγκ "Φίδι γερανός".

 • image4

  Shaolin Culture Festival

  O Sifu Νίκος Κωστής παρευρέθηκε στo 1o European Shaolin Festival που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο τον Σεπτέμβριο του 2012. Στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Σαολιν που τελεί υπό το Μοναστήρι Σαολίν στην Κίνα, αποφασίστηκε παμψηφή η ένταξη του Αθλητικού Συλλόγου Γου…

A+ R A-

Το πλατύ σπαθί είναι ένα από τα πιο κοινά όπλα που χρησιμοποιείται στις παραδοσιακές πολεμικές τέχνες και στην πολεμική εξάσκηση.
 περισσότερα...

ίσιο ΣπαθίΤο σπαθί είναι ένα από τα συνηθέστερα όπλα των μοναχών Σαολίν, και το πιο αντιπροσωπευτικό από τα Δεκαοκτώ Όπλα του Σαολίν. 
περισσότερα...
Το κοντάρι, είναι το πιο φημισμένο όπλο του Σαολίν Κουνγκ Φου, και είναι το πρώτο όπλο που χρησιμοποιήθηκε από τα αρχικά κιόλας στάδια του Σαολίν Κουνγκ Φου
περισσότερα...


Η Μακριά λόγχη είναι ένα όπλο που αποτελείται από τον συνδυασμό ενός κονταριού με ένα δόρυ.

περισσότερα...

Χοροπαράσταση One Step.

Χοροπαράσταση
One Step.

Το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014 στην έδρα του Αθλητικού Συλλόγου Σαολίν Γου Κουνγκ "Φίδι - Γερανός", Καλυψούς 69 στην Καλλιθέα, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Χοροπαράσταση One Step υπο την αιγίδα του Πολιτιστικού Κέντρου Σαολίν (ΕΠΟΚΕΣ).

Η χοροπαράσταση άντλησε την θεματολογία της από την ανάγκη του συγχρονου ανθρώπου για εσωτερική αναζήτηση και ισορροπία, κάτι τόσο σπάνιο για τις μέρες μας.

Κινήθηκε στα πλαίσια του σύγχρονου χορού και του παραδοσιακού taiji Quan και Shaolin Kung Fu, χωρίς ακρότητες αλλά με ισορροπία όλα αναμείχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο σε ένα αποτέλεσμα που ξεπέρασε τις προσδοκίες των συμμετεχόντων αλλά και των καλεσμένων.

Ο χορός του onestep ειναι το μέσον έκφρασης που απελευθερώνει και ταυτόχρονα οδηγεί σε μια διαλογιστική κατάσταση τον εμπλεκόμενο. Το OneStep, ένα Project της 'Ολγας Κωστή είναι ενα αποτέλεσμα ενός συνδυασμού, σύγχονου χορού και παραδοσιακού Taiji Quan που δεν παραγκωνίζει ουτε παραβλέπει το ένα είδος ή το άλλο, αλλά αντίθετα επιδιώκει την ισσοροπία, μέσα απο τον χρόνο, την αντίθεση, την μάχη και εν τέλει την ισσοροπία ώσπου να επιτευχθεί το ένα !

Η παράσταση περιελάμβανε 5 πράξεις (δρώμενα) με διαφορετική αλλά και συνάμα κοινή θεματολογία που αγγιζε, άλλες φορές απαλά αλλά και κάποιες φορές σκληρά, την φύση του άνθρώπου σε μια πορεία αναζήτησης. Η αλληγορική αναπαράσταση δε, έδινε την ευκαιρία στον θεατή να ενστερνηστεί πολλές φορές τους χορευτές και να βιώσει ο ίδιος την αγωνία και την απελευθέρωση.

Οι πράξεις (δρώμενα) ήταν τα εξης:
- Χρόνος
- Αιώρηση
- Μάχη
- Ενα
- Αντίθεση

Οι παρευρισκόμενοι σε μια καθηλωτική και μαζι έντονη ατμόσφαιρα καταχειροκρότησαν αυτήν την προσπάθεια περιμένοντας το επόμενο βήμα την ομάδας One Step.

Οι συμμετέχοντες είναι με σειρά συμμετοχής: Όλγα Κωστή, Μυρτώ Μπιρλιράκη, Αγγελική Παπασταθοπούλου, Νίκος Κωστής, Πάνος Κατοίκος, Νίκος Γουργούρας, Αναστασία Τσουφάκη, Γιώργος Χρόνης, Παναγιώτα Σερέτη και ο Αντρέας Καραμολέγκος.

Χορογραφία: Όλγα Κωστή
Σκηνοθεσία: Νίκος Κωστής

Απο την μεριά του συλλόγου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν αλλά και μας τίμησαν με την παρουσία τους αλλά ιδιάιτερα τους
Μαρία Κουμιωτάκη για την υποδοχή, Κώστα Ιωάννου για την εισαγωγή, Αλέξη Ρέτση για τον συντονισμό της παράστασης, τον Στέφανο Μπριλάκη για την φωτογράφιση, τον Νίκο Ζαννή για την φωτιστική κάλυψη.

--------------------------------------- 

Στιγμές

Τμήματα

Παιδικό (τάϊτσι τσουάν - wu gong)

OneStep (χορός και τάϊτσι τσουάν)

QiGong - streching για όλες τις ηλικίες

Τρίτη - Πέμπτη 18:00 - 19:00

Δευτέρα - Τετάρτη 19:30 - 21:00

Δευτέρα - Τετάρτη 18:30 - 19:30

Ενηλίκων (τάϊτσι τσουάν - Shaolin wu gong)

 

Τρίτη - Πέμπτη 19:00 - 20:30 21:00 - 22:30

 

Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν Καλλιθέας "Φίδι - Γερανός" : Καλυψούς 69, 17672 Καλλιθέα - Αθήνα | Κινητό: +306982964170 .
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ http://www.taiji.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.