• image1

  Taiji Quan

  Η εφημερίδα Εθνος του Σαββάτου τιμά τον σύλλογό μας. Με ένα εμπεριστατωμένο άρθρο η εφημερίδα Εθνος της 1-10-2011 στην στήλη "κοινωνία" κάνει μια αναφορά του Αθλητικού συλλόγου Σαολίν Γου κουνγκ "Φίδι Γερανός" και στο Taiji Quan. Το άρθρο και η …

 • image2

  One Step

  Το One Step είναι ένα είδος έκφρασης μέσω του σύγχρονου χορού που ακολουθεί πιστά την κινέζικη πολεμική τέχνη Τάι Τζι Τσουάν*. Πρόκειται για ένα είδος χορού εμπνευσμένο από κινήσεις (φόρμες) του tai chi quan. Πρόκειται για μία ολιστική…

 • image3

  Διοργανώσεις

  Διοργανώσεις με συμμετοχές του Αθλητικού Συλλόγου Σαολίν Γου Κούνγκ "Φίδι γερανός".

 • image4

  Shaolin Culture Festival

  O Sifu Νίκος Κωστής παρευρέθηκε στo 1o European Shaolin Festival που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο τον Σεπτέμβριο του 2012. Στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Σαολιν που τελεί υπό το Μοναστήρι Σαολίν στην Κίνα, αποφασίστηκε παμψηφή η ένταξη του Αθλητικού Συλλόγου Γου…

A+ R A-

Το πλατύ σπαθί είναι ένα από τα πιο κοινά όπλα που χρησιμοποιείται στις παραδοσιακές πολεμικές τέχνες και στην πολεμική εξάσκηση.
 περισσότερα...

ίσιο ΣπαθίΤο σπαθί είναι ένα από τα συνηθέστερα όπλα των μοναχών Σαολίν, και το πιο αντιπροσωπευτικό από τα Δεκαοκτώ Όπλα του Σαολίν. 
περισσότερα...
Το κοντάρι, είναι το πιο φημισμένο όπλο του Σαολίν Κουνγκ Φου, και είναι το πρώτο όπλο που χρησιμοποιήθηκε από τα αρχικά κιόλας στάδια του Σαολίν Κουνγκ Φου
περισσότερα...


Η Μακριά λόγχη είναι ένα όπλο που αποτελείται από τον συνδυασμό ενός κονταριού με ένα δόρυ.

περισσότερα...

Επιτυχία στο 19ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα!!!

Ελληνική Ομοσπονδία Γουσου Κουνγκ φου

 

Εκπληκτική ήταν η εμφάνιση των Σπουδαστών και των Σπουδαστριών του Κέντρου Πολιτισμού Σαολίν Καλλιθέας "Φίδι - Γερανός" οι οποίοι τιμήθηκαν με 2 χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλια  στο 19ο Πανελλήνιο ΠρωτάθλημαWushu Kung fu της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γουσου Κουνγκ Φου που έλαβε χώρα το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαρτίου 2018. 

 

Το Φεστιβάλ διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Γουσου Κουνγκ Φου στο Ολυμπιακό στάδιο Πάλης στα Άνω Λιόσια
Σε  κλιμα ευ αγωνίζεσθε εκατοντάδες αθλητές από συλλόγους της Ελλάδας έλαβαν μέρος διαγωνιζόμενοι δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους.

Το κέντρο Πολιτισμού Σαολίν Καλλιθέας "Φίδι - Γερανός" εκπροσώπησαν άξια στις κατηγορίες Β' και Γ' Ταολού οι  Γεώργιος Χρόνης, Γεώργιος Ευγενειάδης, Πέτρος Ραζής, Ερη Μαρκοπούλου και Νικόλαος Στάϊκος  με επικεφαλής τον Δάσκαλο Κωστή Νίκο [κιν.:恒风] μόνο μιας και διάφορες υποχρεώσεις κράτησαν μακριά την δασκάλα Όλγα Κωστή -  [κιν.: 妙淑].

Μέσα από μια εκπληκτική παρουσία  στα ατομικά αγωνίσματα οι αθλητές του συλλόγου, απέσπασαν το χειροκρότημα του κόσμου, τα θετικά σχόλια των συναθλητών και προπονητών αλλά και την επιβράβευση των  μεταλλίων.


"Στον σύλλογο μας πάντα προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τον ευατό μας. Το καλύτερο δεν φτάνει αν γίνεται συνήθεια, πρέπει να το προχωράμε σε νέα όρια. Η επιβράβευση αυτής της προσπάθειας ήρθε σε αυτο το πρωτάθλημα. Θ ήθελα να ευχαριστήσω τους αθλητές μας έναν έναν, όλους όσους μας στάθηκαν και στήριξαν και ιδιαίτερα την Μαρία Κλινάκη και τον Γιάννη Μακρή για τις υπέροχες φωτογραφίες.  " Δηλωσε ο Σίφου της Καλλιθέας.


Μερικά στιγμιότυπα

Στιγμές

Τμήματα

Παιδικό (τάϊτσι τσουάν - wu gong)

OneStep (χορός και τάϊτσι τσουάν)

QiGong - streching για όλες τις ηλικίες

Τρίτη - Πέμπτη 18:00 - 19:00

Δευτέρα - Τετάρτη 19:30 - 21:00

Δευτέρα - Τετάρτη 18:30 - 19:30

Ενηλίκων (τάϊτσι τσουάν - Shaolin wu gong)

 

Τρίτη - Πέμπτη 19:00 - 20:30 21:00 - 22:30

 

Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν Καλλιθέας "Φίδι - Γερανός" : Καλυψούς 69, 17672 Καλλιθέα - Αθήνα | Κινητό: +306982964170 .
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου τoυ http://www.taiji.gr, διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993, σχετική Οδηγία Ε.Ε. 29/2001/EC και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.